Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49283

Ingredience

3 g Agar
250 g Borůvky
1 kávová lžička Citronová kůra
50 ml Džus pomerančový
4 polévková lžíce Med včelí
4 g Máta
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno šumivé (sekt)
500 ml Čaj ibiškový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 970kJ
12% Sacharidy 41 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 37 mg
14% Bílkoviny 8 g

Medový parfait postup přípravy receptu:

1

Čaj zalijeme vroucí vodou a necháme vylouhovat a vychladnout. Odeberme 150 ml, vmícháme agar a vlijeme zpět ke zbytku čaje a uvedeme k varu. Vmícháme lžíci medu a pomerančovou šťávu. Ovoce omyjeme a necháme okapat.

2

Žloutky rozšleháme se zbytkem medu a vejci. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Poté mísu přemístíme do studené vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme a vmícháme do krému. Získanou směs nalijeme do formiček a necháme zmrazit. Mražený parfait vyklepneme na talířky, přelijeme čajovou směsí smíchanou se šampaňským a ozdobíme borůvkami a snítkou máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept