Medový parfait - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový parfait
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49283 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
3 g | Agar |
250 g | Borůvky |
500 ml | Čaj ibiškový |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
50 ml | Džus pomerančový |
4 g | Máta |
4 polévková lžíce | Med včelí |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 407,7mg |
Draslík | 145,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 324,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová kůra, Džus pomerančový, Máta, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Čaj ibiškový, Smetana 33% (šlehačka), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový parfait postup přípravy receptu:
1 | Čaj zalijeme vroucí vodou a necháme vylouhovat a vychladnout. Odeberme 150 ml, vmícháme agar a vlijeme zpět ke zbytku čaje a uvedeme k varu. Vmícháme lžíci medu a pomerančovou šťávu. Ovoce omyjeme a necháme okapat. |
2 | Žloutky rozšleháme se zbytkem medu a vejci. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Poté mísu přemístíme do studené vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme a vmícháme do krému. Získanou směs nalijeme do formiček a necháme zmrazit. Mražený parfait vyklepneme na talířky, přelijeme čajovou směsí smíchanou se šampaňským a ozdobíme borůvkami a snítkou máty. |