Parfait grand marnier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parfait grand marnier
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49285 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
120 g | Cukr třtinový |
5 g | Kakao |
80 ml | Likér Grand Marnier |
200 g | Piškotový korpus vaječný |
1 ks | Pomeranče |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 610,0mg |
Draslík | 220,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 77,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér Grand Marnier, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parfait grand marnier postup přípravy receptu:
1 | Piškotový korpus vykrojíme do koleček dle formiček na pudink, do každé z nich dáme jeden plátek piškotu a pokapeme troškou likéru. Formičky vyložíme na bocích papírem. Z pomeranče nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme. |
2 | Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu, navrch dáme nerezovou mísu se žloutky. Pomerančovou šťávu a cukr zvolna vaříme, za stálého míchání necháme odpařit polovinu tekutiny, poté přilijeme likér a směs vlijeme ke žloutkům. Hmotu za stálého míchání necháme zhoustnout, vodu ve vodní lázni udržujeme pod hranicí varu. Jakmile je krém hustý, přemístíme mísu do studené vodní lázně a mícháme do zchladnutí. Poté opatrně všleháme ušlehanou smetanu. |
3 | Krémem potom naplníme formičky a necháme 4 hodiny v mrazničce. Servírujeme posypané kakaem a ozdobené pomerančovou kůrou. Před podáváním odstraníme papír z formiček. |