Jednoduchý recept

Parfait grand marnier

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49285
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

120 g Cukr třtinový
5 g Kakao
80 ml Likér Grand Marnier
200 g Piškotový korpus vaječný
1 ks Pomeranče
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 092kJ
21% Sacharidy 75 g
55% Tuky 41 g
7% Sodík 148 mg
20% Bílkoviny 11 g

Parfait grand marnier postup přípravy receptu:

1

Piškotový korpus vykrojíme do koleček dle formiček na pudink, do každé z nich dáme jeden plátek piškotu a pokapeme troškou likéru. Formičky vyložíme na bocích papírem. Z pomeranče nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme.

2

Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu, navrch dáme nerezovou mísu se žloutky. Pomerančovou šťávu a cukr zvolna vaříme, za stálého míchání necháme odpařit polovinu tekutiny, poté přilijeme likér a směs vlijeme ke žloutkům. Hmotu za stálého míchání necháme zhoustnout, vodu ve vodní lázni udržujeme pod hranicí varu. Jakmile je krém hustý, přemístíme mísu do studené vodní lázně a mícháme do zchladnutí. Poté opatrně všleháme ušlehanou smetanu.

3

Krémem potom naplníme formičky a necháme 4 hodiny v mrazničce. Servírujeme posypané kakaem a ozdobené pomerančovou kůrou. Před podáváním odstraníme papír z formiček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept