Králík v čokoládové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v čokoládové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49286 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Čokoláda hořká |
1500 g | Divoký králík |
4 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Hřebíček, Šalotka, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Divoký králík, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v čokoládové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší nudličky, šalotku a česnek nakrájíme najemno. Čokoládu nastrouháme. |
2 | Olej rozpálíme, maso na něm opečeme ze všech stran, poté přisypeme zeleninu a vše poprášíme moukou a podlijeme vínem. Přisypeme veškeré koření a zvolna vaříme 45 minut. Dle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme z omáčky, vsypeme strouhanou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ihned vrátíme do omáčky maso a servírujeme. |