Omáčka s pancettou a balsamicem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s pancettou a balsamicem
Omáčka s pancettou a balsamicem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49287 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Pancetta |
250 g | Rukola |
2 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 21g |
Draslík | 230,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pancetta, Rukola, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s pancettou a balsamicem postup přípravy receptu:
1 | Linguine vaříme dle návodu na obalu. 100ml vody, ve které se těstoviny vařily, dáme při zcezení stranou. |
2 | Na pávni rozehřejeme olej a osmahneme na něm na proužky nakrájenou slaninu. Přidáme ocet, vodu z těstovin a pokrájenou rukolu. Smícháme s těstovinami, posypeme sýrem a podáváme. |