Koláč z mandlí a skořice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z mandlí a skořice
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49293 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
280 g | Cukr moučkový |
250 g | Mandle mleté |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 333,1mg |
Draslík | 430,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z mandlí a skořice postup přípravy receptu:
1 | Žloutky smícháme se skořicí, 250g moučkového cukru a vanilkovou dření z lusku. Vmícháme mleté mandle, citronovou kůru a dobře promícháme. Zapékací formu vymažeme máslem. |
2 | Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ten zapracujeme do těsta. Těsto nalijeme do formy a pečeme 50 minut při 180°C. |
3 | Koláč podáváme posypaný moučkovým cukrem. |