Mandlový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový dezert
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49294 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
50 g | Mandle mleté |
60 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Rum |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 22 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 117,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový dezert postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme do pěny, vmícháme mandle a cukr. Do směsi zapracujeme vejce a rum. |
2 | Necháme 30 minut odležet v chladu, před servírováním ohřejeme na pokojovou teplotu. |