Vepřová žebírka po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka po maďarsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Paprika sterilovaná |
200 g | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1000 g | Vepřová pečeně |
0,5 dl | Víno červené |
30 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 93,1mg |
Draslík | 481,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 105,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika sterilovaná, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou, opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, částečně ji roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme. |
3 | K cibuli přidáme papriku a rajčatový protlak a zalijeme vlažným vývarem. Za občasného promíchání uvedeme do varu. |
4 | Do vařícího základu vložíme opečená žebírka a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. |
5 | Nakonec přilijeme červené víno, přidáme worcester, podle potřeby dosolíme a ještě dodusíme. |