Jednoduchý recept

Vepřová žebírka po maďarsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 493
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Paprika sterilovaná
200 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
25 g Sůl
150 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně
0,5 dl Víno červené
30 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 195kJ
3% Sacharidy 11 g
58% Tuky 44 g
106% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Vepřová žebírka po maďarsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou, opečeme na tuku a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, částečně ji roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.

3

K cibuli přidáme papriku a rajčatový protlak a zalijeme vlažným vývarem. Za občasného promíchání uvedeme do varu.

4

Do vařícího základu vložíme opečená žebírka a pod poklicí je dusíme téměř doměkka.

5

Nakonec přilijeme červené víno, přidáme worcester, podle potřeby dosolíme a ještě dodusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept