Špekáčkový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčkový guláš
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4930 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 dkg | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
30 dkg | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 309,0mg |
Draslík | 258,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekáčkový guláš postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme nadrobno, vyškvaříme, přidáme cibuli nadrobno, špekáčky na kolečka, papriku, sůl, pepř a promícháme. Podlijeme vodou, rozdrobíme masox a 10 minut vaříme. |
2 | Přidáme rajský protlak, smetanu nebo mléko smíchanou s moukou a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut. |
3 | Podáváme s pečivem. |