Broskve s makronkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s makronkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49300 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 ks | Broskve |
30 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
75 g | Makronky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
40 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 101,6mg |
Draslík | 436,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makronky, Máslo čerstvé, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s makronkami postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Makronky rozdrobíme, smícháme se zbylou citronovou šťávou, cukrem, žloutkem a marsalou. |
3 | Směsí naplníme rozpůlené broskve, narovnáme je do máslem vymazané formy, zalijeme vínem a dáme zapéct na 15 minut při 175°C. |