Plátky tresky zapečené s klobásou chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky tresky zapečené s klobásou chorizo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49303 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Bazalka |
4 kávová lžička | Citronová šťáva |
120 g | Klobása Chorizo |
4 polévková lžíce | Martini extra dry |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
720 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 934,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Martini extra dry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky tresky zapečené s klobásou chorizo postup přípravy receptu:
1 | Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, klobásu chorizo na plátky, z bazalky otrháme listy. |
2 | Do čtyř zapékacích misek nakapeme trochu oleje, do každé dáme plátek tresky, čtvrtinu nakrájených rajčat, koleček klobásy, suchého martini a zbývajícího oleje. Osolíme, opepříme a navrch položíme 2 lístky bazalky. Nádoby uzavřeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-20 minut, podle tloušťky plátků ryby. |
3 | Z nádob odstraníme alobal, ryby pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. |