Recept

Krupicové noky s višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49304
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr třtinový
12 g Cukr vanilka
40 g Krupice pšeničná
80 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Sherry brandy
30 ml Sirup Monin - grenadina
10 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
7 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 424kJ
23% Sacharidy 82 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 195 mg
27% Bílkoviny 15 g

Krupicové noky s višněmi postup přípravy receptu:

1

Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu.

2

Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept