Krupicové noky s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové noky s višněmi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49304 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
12 g | Cukr vanilka |
40 g | Krupice pšeničná |
80 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Sherry brandy |
30 ml | Sirup Monin - grenadina |
10 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 373,7mg |
Draslík | 266,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Sirup Monin - grenadina, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice pšeničná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové noky s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu. |
2 | Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou. |