Recept

Mandlová rýže s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49308

Ingredience

50 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
250 g Jahody zahradní
50 g Mandle mleté
80 g Mandle plátky
250 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Rum
80 g Rýže loupaná
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ml Tresť mandlová
130 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 065kJ
22% Sacharidy 79 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 66 mg
20% Bílkoviny 12 g

Mandlová rýže s jahodami postup přípravy receptu:

1

Mandle smícháme se smetanou, cukrem, mlékem a solí. Uvedeme k varu, přidáme rýži a mandlové aroma a zvolna vaříme 30 minut. Poté odstavíme a necháme vychladit. Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kusy.

2

Máslo rozehřejeme, přidáme mandlové lupínky a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté hmotu nalijeme na pracovní desku potřenou olejem a necháme ztuhnout. Vychladnou hmotu rozdrtíme na kousky a dáme stranou. Rybízové želé zahřejeme do rozpuštění, přidáme jahody, rum a necháme odležet 30 minut. Mandlovou rýži vytvarujeme lžící do noků, které servírujeme přelité jahodovou omáčkou a posypané mandlovým griliášem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept