Mandlová rýže s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlová rýže s jahodami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49308 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
250 g | Jahody zahradní |
50 g | Mandle mleté |
80 g | Mandle plátky |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Rum |
80 g | Rýže loupaná |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ml | Tresť mandlová |
130 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 248,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Olej slunečnicový, Rum, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Tresť mandlová, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlová rýže s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Mandle smícháme se smetanou, cukrem, mlékem a solí. Uvedeme k varu, přidáme rýži a mandlové aroma a zvolna vaříme 30 minut. Poté odstavíme a necháme vychladit. Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kusy. |
2 | Máslo rozehřejeme, přidáme mandlové lupínky a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté hmotu nalijeme na pracovní desku potřenou olejem a necháme ztuhnout. Vychladnou hmotu rozdrtíme na kousky a dáme stranou. Rybízové želé zahřejeme do rozpuštění, přidáme jahody, rum a necháme odležet 30 minut. Mandlovou rýži vytvarujeme lžící do noků, které servírujeme přelité jahodovou omáčkou a posypané mandlovým griliášem. |