Lasagne s tuňákem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s tuňákem a špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49309 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Lasagne |
80 ml | Mléko polotučné |
50 g | Olivy černé |
450 g | Protlak rajčatový |
250 g | Ricotta |
250 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 624,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Mléko polotučné, Olivy černé, Protlak rajčatový, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s tuňákem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Mezitím rozebereme tuňáka na kousíčky a smícháme s protlakem v pánvi. Za stálého míchání přidáváme špenát, olivy a pepř. Pět minut ještě dusíme a pak dáme stranou. |
2 | Vymažeme zapékací mísu a nalijeme do ní třetinu tuňákové směsi. Vrstvu zakryjeme lasagní a další vytvoříme opět z tuňáka. Takto pokračujeme, dokud nezaplníme celou mísu. |
3 | Stranou ještě smícháme strouhaný sýr, mléko a vejce. Touto směsí celou mísu zalijeme. Už jen stačí vše dát do trouby předehřáté na 200 °C a péct 30 minut. |
Poznámka
Tuňáka můžeme popřípadě zaměnit libovolnou mořskou rybou.