Baskické fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baskické fazole
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 4 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49311 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
30 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
70 g | Slanina vepřová |
7 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 928,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baskické fazole postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, na výpek vložíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nasekaný česnek a ještě pár minut opékáme. Fazolové lusky zbavíme stopek a přidáme na pánev, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a necháme 5 minut dusit. Nakonec do pánve vyklopíme sterilovaná rajčata, promícháme a zakryté dusíme 8 minut, dokud nejsou lusky měkké. |