Jednoduchý recept

Placky z žita s mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49313

Ingredience

4 g Bazalka
60 g Cibule
1 kávová lžička Hořčice
150 g Mozzarella
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
400 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
200 g šrot žitný

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
6% Sacharidy 22 g
58% Tuky 44 g
47% Sodík 938 mg
29% Bílkoviny 16 g

Placky z žita s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Vývar nalijeme do hrnce, přidáme žito a uvedeme k varu. Zvolna vaříme 40 minut, poté odstavíme a necháme ještě 15 minut bobtnat. Poté slijeme a necháme okapat.

2

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr pokrájíme na plátky.

3

Máslo rozehřejeme, přidáme česnek s cibulí a bazalku a necháme zpěnit. Poté vmícháme do žita, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, hořčici a strouhanku.

4

Z těsta tvarujeme placky, které osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na každou placku dáme plátek sýra a necháme zapéct při 180°C v troubě, dokud se sýr nerozpustí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept