Drůbeží játra a srdíčka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra a srdíčka s mandlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49324 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Játra drůbeží |
300 g | Kuřecí srdíčka |
30 g | Mandle plátky |
40 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 347,7mg |
Vláknina | 249,8mg |
Vitamín A | 23,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí srdíčka, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mandle plátky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra a srdíčka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Vnitřnosti omyjeme, osolíme a pokrájíme na menší kousky. Mandle opražíme nasucho. Česnek oloupeme a pokrájíme najemno. |
2 | Olej rozpálíme, vnitřnosti na něm osmahneme, přidáme česnek, petržel a mandle. Podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Osolíme a opepříme. |