Recept

Mleté srnčí maso s nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49327

Ingredience

70 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
2 ks Nektarinka
250 g Nudle široké
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
180 g Rajčata
4 g Rozmarýn čerstvý
400 g Srnčí mleté maso
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
4 g Šalvěj čerstvá
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 441kJ
17% Sacharidy 62 g
26% Tuky 20 g
4% Sodík 84 mg
51% Bílkoviny 29 g

Mleté srnčí maso s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.

2

Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept