Recept

Králík podávaný s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49328
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
500 g Chřest bílý
500 g Chřest zelený
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Králičí stehna
1 polévková lžíce Likér bezinkový
50 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
50 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
Na omáčku
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř bílý
0,5 ks Pomeranče
400 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 ml Víno růžové
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
14% Sacharidy 51 g
501% Tuky 376 g
10% Sodík 210 mg
22% Bílkoviny 12 g

Králík podávaný s chřestem postup přípravy receptu:

1

Jednu mrkev a celer oškrábeme a rozkrájíme na špalíčky. Zeleninovými špalíčky a snítkami rozmarýnu prošpikujeme králičí stehna. Osolíme je, opepříme a opečeme na oleji.

2

Přichystáme kastrol a zbylou mrkev v něm orestujeme na másle. Maso potom zalijeme bylinkovým likérem, flambujeme a pak vložíme do kastrolu k mrkvi.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C a pekáč s masem do ní vložíme. Pečeme hodinu dokud maso není měkké. Než maso budeme podávat, přidáme k němu kousek másla.

4

Do osolené vody přidáme kolečka citronu, šťávu z jednoho pomeranče a cukr. 5 minut vaříme, pak přidáme bílý chřest a dál vaříme 2 minuty, později přidáme ještě zelený chřest a vaříme ještě 2 minuty.

5

Připravíme omáčku. Oškrábeme mrkev a rozkrájíme ji na kousky. Osolíme, osladíme a přilijeme šťávu z poloviny pomeranče. Opepříme, přilijeme růžové víno a stejné množství vody a přidáme dužinu z poloviny pomeranče nakrájenou na kousky. Vaříme, než mrkev změkne. Pak ztlumíme var a vlijeme smetanu. Připravíme mixér a omáčku rozmixujeme úplně dohladka.

6

Králíka servírujeme s chřestem a přelijeme mrkvovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept