Sépie s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie s nádivkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Cibulka jarní |
6 ks | Fíky sušené |
180 g | Mrkev kořen |
100 g | Mušle slávky |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Sépie |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 864,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 568,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Mušle slávky, Rozmarýn čerstvý, Sépie, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fíky sušené, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sépie s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C. |