Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49331
Kategorie: Maso

Ingredience

180 g Brambory
2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
50 g Cibulka jarní
6 ks Fíky sušené
180 g Mrkev kořen
100 g Mušle slávky
30 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Rozmarýn čerstvý
300 g Sépie
1 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
2 l Voda pitná
500 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 462kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 11 g
48% Sodík 955 mg
36% Bílkoviny 20 g

Sépie s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Sépie omyjeme, odřízneme hlavu s chapadly a vyjmeme vnitřnosti. Chapadla nakrájíme na menší kousky a společně s mušlemi povaříme 15 minut ve vroucí vodě. Chleba rozdrobíme. Cibulku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na menší kusy. Bylinky omyjeme a nahrubo natrháme.

2

Olej rozpálíme, přidáme cibulku, povařená chapadla, uvařené mušle, fíky, olivy a česnek. Přimícháme polovinu chlebové střídky, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme sépie. Vývar dáme do hrnce, přidáme mrkev, brambory a bylinky. Zalijeme vínem a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Poté vmícháme zbytek chleba, osolíme a opepříme. Vložíme nadívané sépie a dusíme 30 minut v troubě při 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept