Recept

Lasagne s mořským ďasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49332

Ingredience

180 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
210 g Cuketa
125 ml Dolin - Vermouth
150 g Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Hořčice
10 g Kopr čerstvý
400 g Lasagne
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mořský ďas
200 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
200 g Pórek
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Strouhanka
3 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 l Voda pitná
150 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,164 kcal
Kilojoule 4 872kJ
31% Sacharidy 113 g
76% Tuky 57 g
27% Sodík 536 mg
74% Bílkoviny 41 g

Lasagne s mořským ďasem postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Poté ji všechnu krom cibule dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petržel a kopr nasekáme na jemno. Lasagne uvaříme dle návodu výrobce. Zapékací formu vymažeme máslem.

2

Olej rozpálíme, přidáme cibuli a poprášíme moukou, za stálého míchání zalijeme vývarem a vermutem. Vmícháme polovinu česneku a lžíci uvařené zeleniny, povaříme 20 minut. Omáčku propasírujeme přes síto, přimícháme smetanu a žloutky. Krátce povaříme, poté dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a odstavíme z plotny.

3

Máslo rozpálíme a osmahneme na něm zbytek česneku a strouhanku. Zeleninu smícháme s polovinou omáčky. Plátky lasagní rozprostřeme na dno formy, posypeme strouhankou s česnekem a třetinou zeleniny s omáčkou a plátky mořského ďasa, osolíme a opepříme, posypeme sekaným koprem. Překryjeme další vrstvou lasagní a postup opakujeme, zakončíme vrstvou lasagní, kterou posypeme zbytkem strouhanky a přelijeme zbytkem omáčky. Pečeme 30 minut při 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept