Lasagne s mořským ďasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s mořským ďasem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
210 g | Cuketa |
125 ml | Dolin - Vermouth |
150 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 polévková lžíce | Hořčice |
10 g | Kopr čerstvý |
400 g | Lasagne |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mořský ďas |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 362,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 569,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Kopr čerstvý, Mořský ďas, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Fenykl sladký - hlíza, Hořčice, Lasagne, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s mořským ďasem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Poté ji všechnu krom cibule dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petržel a kopr nasekáme na jemno. Lasagne uvaříme dle návodu výrobce. Zapékací formu vymažeme máslem. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibuli a poprášíme moukou, za stálého míchání zalijeme vývarem a vermutem. Vmícháme polovinu česneku a lžíci uvařené zeleniny, povaříme 20 minut. Omáčku propasírujeme přes síto, přimícháme smetanu a žloutky. Krátce povaříme, poté dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a odstavíme z plotny. |
3 | Máslo rozpálíme a osmahneme na něm zbytek česneku a strouhanku. Zeleninu smícháme s polovinou omáčky. Plátky lasagní rozprostřeme na dno formy, posypeme strouhankou s česnekem a třetinou zeleniny s omáčkou a plátky mořského ďasa, osolíme a opepříme, posypeme sekaným koprem. Překryjeme další vrstvou lasagní a postup opakujeme, zakončíme vrstvou lasagní, kterou posypeme zbytkem strouhanky a přelijeme zbytkem omáčky. Pečeme 30 minut při 200 °C. |