Candát s kari omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s kari omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Candát obecný |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
10 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 235,9mg |
Draslík | 330,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 858,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Losos - filety, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s kari omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř. |
2 | Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme. |
3 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou. |