Recept

Vepřová panenka s cibulovým salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 49335
Kategorie: Brambory

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
5 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá pálivá
50 g Petržel - nať
600 g Vepřová panenka
200 ml Vývar zeleninový
50 g Zázvor celý
Na přílohu
800 g Brambory
5 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Na cibulový základ
1 ks Bílá cibulka
2 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
19% Sacharidy 69 g
12% Tuky 9 g
37% Sodík 748 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřová panenka s cibulovým salátem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Pokrájíme na měsíčky a rozložíme na plech. Osolíme, zasypeme sladkou paprikou. Bílou část jarních cibulek nasekáme nadrobno a zasypeme jí brambory. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř. Necháme 15 minut zapéct, během této doby brambory alespoň jednou promícháme.

2

Maso z vepřové panenky nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a pocukrujeme. Zasypeme pálivou paprikou a hladkou moukou. Lehce mícháme.

3

Na drobné nudličky rozkrájíme oškrábanou mrkev. Jarní cibulku pokrájíme na kousky. Přichystáme pánev, ve které rozpálíme olej a vsypeme na něj nudličky mrkve a nasekanou jarní cibulku. Restujeme. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do pánve a vmícháme ještě med. Promícháme a odstavíme z plotny.

4

Na další pánvi rozehřejeme olej. Cibuli překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé lodičky. Maso z panenky orestujeme, ale jenom na povrchu, uvnitř by maso mělo zůstat růžové. Kousky masa smícháme s již připravenou přílohou ze zeleniny. K omastku vlijeme vývar, povaříme a přidáme ke šťávě ještě zázvor. Šťávu přidáme k masu a zelenině. orestujeme lodičky cibule a zbytek zázvoru a nasekanou petrželku. Přidáme vše k zeleninové směsi s masem.

5

Nachystáme cibulový salát. Na kolečka rozkrájíme červenou cibuli a vhodíme do cedníku. S ním cibuli vložíme do vařící osolené a octem okyselené vody. Vodu scedíme a počkáme až cibule vychladne. Když je ještě vlažná, přidáme k ní na kolečka pokrájenou bílou cibuli. Přisypeme nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a octa. Promícháme a servírujeme k panence s opečenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept