Vepřová panenka s cibulovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s cibulovým salátem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49335 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
50 g | Petržel - nať |
600 g | Vepřová panenka |
200 ml | Vývar zeleninový |
50 g | Zázvor celý |
Na přílohu | |
---|---|
800 g | Brambory |
5 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Na cibulový základ | |
1 ks | Bílá cibulka |
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 475,9mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Med včelí, Olej rostlinný, Vepřová panenka, Zázvor celý, Brambory, Cibulka jarní, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Sůl, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Pepř černý mletý, Bílá cibulka, Cibule červená, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s cibulovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Pokrájíme na měsíčky a rozložíme na plech. Osolíme, zasypeme sladkou paprikou. Bílou část jarních cibulek nasekáme nadrobno a zasypeme jí brambory. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř. Necháme 15 minut zapéct, během této doby brambory alespoň jednou promícháme. |
2 | Maso z vepřové panenky nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a pocukrujeme. Zasypeme pálivou paprikou a hladkou moukou. Lehce mícháme. |
3 | Na drobné nudličky rozkrájíme oškrábanou mrkev. Jarní cibulku pokrájíme na kousky. Přichystáme pánev, ve které rozpálíme olej a vsypeme na něj nudličky mrkve a nasekanou jarní cibulku. Restujeme. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do pánve a vmícháme ještě med. Promícháme a odstavíme z plotny. |
4 | Na další pánvi rozehřejeme olej. Cibuli překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé lodičky. Maso z panenky orestujeme, ale jenom na povrchu, uvnitř by maso mělo zůstat růžové. Kousky masa smícháme s již připravenou přílohou ze zeleniny. K omastku vlijeme vývar, povaříme a přidáme ke šťávě ještě zázvor. Šťávu přidáme k masu a zelenině. orestujeme lodičky cibule a zbytek zázvoru a nasekanou petrželku. Přidáme vše k zeleninové směsi s masem. |
5 | Nachystáme cibulový salát. Na kolečka rozkrájíme červenou cibuli a vhodíme do cedníku. S ním cibuli vložíme do vařící osolené a octem okyselené vody. Vodu scedíme a počkáme až cibule vychladne. Když je ještě vlažná, přidáme k ní na kolečka pokrájenou bílou cibuli. Přisypeme nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a octa. Promícháme a servírujeme k panence s opečenými brambory. |