Recept

Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49337

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
4 ks Kuřecí stehna
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
12% Sacharidy 42 g
49% Tuky 37 g
19% Sodík 371 mg
90% Bílkoviny 50 g

Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna očistíme a částečně vykostíme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V hlubší pánvi rozpálíme rostlinný olej a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Osmažíme asi 3 minuty z každé strany. Předehřejeme troubu na 80 °C. Osmažená stehna dáme na plech a potom dopékáme v troubě při 80 °C po dobu 10 minut.

2

Přichystáme cibuli. Do vařící a osolené vody přilijeme ocet, opepříme a přidáme ještě cukr. Počkáme, dokud nepřejde varem, pak přidáme na pokrájenou bílou cibuli a nasekanou petrželku a necháme znovu přejít varem. Odložíme z plotny.

3

Připravíme ještě přílohu. V osolené vodě uvaříme doměkka brambory. Teplé je pokrájíme na kostičky a přidáme na jemno nasekanou pažitku, přilijeme slunečnicový olej a přidáme spařenou cibuli i s lákem a petrželku. Promícháme a servírujeme s obalovanými stehny.

Poznámka

Vejce použité na trojobal nenastavujeme vodou, jenom prošleháme žloutky a bílky. Stehna obalujeme strouhankou stejnoměrně, ale nepřimačkáváme ji k masu, jenom lehce pohladíme rukou. Aby nedošlo k vysušení masa ze stehen, necháme je dopéct v troubě. Na salát brambory nerozvaříme. Odstavíme je z plotny těsně předtím, než změknou. Salát s cibulí a petrželí promícháváme ještě teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept