Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49337 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 350,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna očistíme a částečně vykostíme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V hlubší pánvi rozpálíme rostlinný olej a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Osmažíme asi 3 minuty z každé strany. Předehřejeme troubu na 80 °C. Osmažená stehna dáme na plech a potom dopékáme v troubě při 80 °C po dobu 10 minut. |
2 | Přichystáme cibuli. Do vařící a osolené vody přilijeme ocet, opepříme a přidáme ještě cukr. Počkáme, dokud nepřejde varem, pak přidáme na pokrájenou bílou cibuli a nasekanou petrželku a necháme znovu přejít varem. Odložíme z plotny. |
3 | Připravíme ještě přílohu. V osolené vodě uvaříme doměkka brambory. Teplé je pokrájíme na kostičky a přidáme na jemno nasekanou pažitku, přilijeme slunečnicový olej a přidáme spařenou cibuli i s lákem a petrželku. Promícháme a servírujeme s obalovanými stehny. |
Poznámka
Vejce použité na trojobal nenastavujeme vodou, jenom prošleháme žloutky a bílky. Stehna obalujeme strouhankou stejnoměrně, ale nepřimačkáváme ji k masu, jenom lehce pohladíme rukou. Aby nedošlo k vysušení masa ze stehen, necháme je dopéct v troubě. Na salát brambory nerozvaříme. Odstavíme je z plotny těsně předtím, než změknou. Salát s cibulí a petrželí promícháváme ještě teplý.