Candát s petrželovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s petrželovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 382,2mg |
Draslík | 299,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s petrželovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu přivedeme k varu vodu s petrželí a cibulí vcelku, opatrně vložíme porce candáta a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. |
2 | Mezitím v rendlíku na mírném ohni vyšleháme žloutky s máslem a citronovou šťávou do zhoustnutí. Zředíme trochou vývaru z candáta, osolíme, opepříme a už do odstavené omáčky vmícháme najemno nasekanou petrželku. Podáváme porci candáta přelitou omáčkou. |