Filé z tresky na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky na pomerančích
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
10 ml | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
50 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
200 g | Rukola |
9 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 436,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli omáčka, Cibule, Citronová šťáva, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut. |
2 | Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly. |