Bramborovo-sýrové koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-sýrové koblížky
Bramborovo-sýrové koblížky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 49349 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 101,1mg |
Draslík | 820,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 213,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-sýrové koblížky postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Vmícháme žloutek, jemně nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše promícháme. |
2 | Směs rozdělíme na 8 stejných dílů, ze kterých vytvarujeme silnější placičky o průměru 5cm. |
3 | Mouku smícháme se špetkou soli a pepře a placičky v ní obalíme. Smažíme je v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | V oleji po smažení zprudka orestujeme kapary a vyjmeme na utěrku. |
5 | Koblížky podáváme teplé, posypané kapary, doplníme dílky omytého citronu. |