Španělský rybí salát z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský rybí salát z tresky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49352 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Jablka |
100 g | Okurka salátová |
30 g | Pažitka |
6 g | Sůl |
300 g | Treska uzená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 309,8mg |
Draslík | 875,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Okurka salátová, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský rybí salát z tresky postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo 8 minut a ihned zchladíme studenou vodou. Oloupeme a nakrájíme na osminky. Uzenou tresku nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Okurku rozkrojíme podélně napůl a každou polovinu nakrájíme na slabé plátky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a vše přidáme do mísy k tresce. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a jemně promícháme. Salát rozdělíme na porce a každou porci ozdobíme osminkami vajec a nasekanou pažitkou. |