Recept

Špíz z vepřové panenky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49363
Kategorie: Brambory

Ingredience

4 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 ks Feferony
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
400 g Vepřová panenka
Na lupínky
400 g Brambory
100 ml Olej slunečnicový
Na přílohu
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Paprika bílá
1 ks Paprika červená
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika žlutá
1 ks Rajčata
1,5 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
10% Sacharidy 36 g
40% Tuky 30 g
36% Sodík 722 mg
55% Bílkoviny 31 g

Špíz z vepřové panenky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku rozkrájíme na plátky a ty ještě rozdělíme na čtyři díly. Maso opepříme a osolíme. Zakapeme sezamovým olejem. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nadrobno nakrájíme feferonku a nasekáme petrželku. Oloupeme si cibuli a rozdělíme ji na jednotlivé lodičky. Omyté papriky pokrájíme na středně velké kousky. Na plátky pokrájíme slaninu.

2

Brambory pokrájíme na plátky a usmažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Poklademe na ubrousek a vysajeme z bramborových plátků tuk a odložíme je stranou.

3

Přichystáme si grilovací jehly. Napichujeme na ně střídavě maso, papriku, cibuli, slaninu, lehce potřeme olejem a grilujeme.

4

Na závěr si připravíme přílohu. Jednu bílou papriku, oloupanou cibuli, nakrájenou na kousky a rajče rozkrájíme na kousky, podusíme jako na lečo. Odložíme si směs na lečo stranou. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme na kousky. Omyjeme červenou a žlutou papriku a nakrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na plátky. Všechnu zeleninu orestujeme. Posypeme sladkou a pálivou paprikou a posolíme. Zeleninovou směs promícháme s usmaženými bramborovými lupínky. Servírujeme se špízem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept