Čokoládová poleva na dezerty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová poleva na dezerty
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49364 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Sirup Golden |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 107,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová poleva na dezerty postup přípravy receptu:
1 | Do velkého kastrolu si nalijeme vodu a připravíme tak vodní lázeň pro menší kastrůlek, ve kterém budeme polevu připravovat. Do kastrůlku dáme máslo, přidáme k němu sirup a nalámeme čokoládu. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, dokud poleva nezměkne. Ihned podáváme na libovolný dezert. |