Recept

Šneci plnění nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49370
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
50 g Česnek medvědí
4 plátek Chléb toastový
500 g Kuřecí srdíčka
1 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
50 g Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na bylinkové máslo
4 stroužek Česnek
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Polévkové koření
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
Na nádivku
50 g Česnek medvědí
1 špetka Muškátový květ
50 g Petržel - nať
1 špetka Polévkové koření
2 ks Rohlíky bílé
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,081 kcal
Kilojoule 4 522kJ
18% Sacharidy 65 g
99% Tuky 74 g
41% Sodík 828 mg
74% Bílkoviny 41 g

Šneci plnění nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí srdíčka očistíme a odblaníme. Vložíme do vody, do které přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Mrkev, petržel a celer oškrábeme a přidáme do vody. Do vody přisypeme i nasekaný medvědí česnek a petrželovou nať. Srdíčka vaříme, dokud nejsou úplně měkká, tedy asi 30 minut.

2

V době, kdy se vaří srdíčka, si přichystáme česnekové máslo. Česnek utřeme se změklým máslem. Přidáme špetku soli a jemně nasekanou šalotku. Zasypeme špetkou polévkového koření a opepříme.

3

Připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, posypeme polévkovým kořením, muškátovým květem a nasekaným medvědím česnekem. Posolíme a přidáme jemně posekanou petrželovou nať. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme do směsi k rohlíkům, bílky zatím odložíme stranou. Vlijeme bílé víno. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do nádivky. Nakonec k nádivce přidáme ještě smetanu a znovu promícháme.

4

Počkáme, až z uvařených kuřecích srdíček okape voda. Připravíme si omyté šnečí ulity a naplníme je. Pokud nemáme ulity, můžeme použít maličké misky na gratinování. Do každé dáme kousek česnekového másla, potom vařené kuřecí srdíčko, opět česnekové máslo a ulitu uzavřeme nádivkou. Pekáč vysypeme solí a klademe na něj ulity tak, aby všechny uzavřené otvory směřovaly nahoru. Máslo z nich tak nevyteče a naopak se dobře zapečou. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Pekáč s ulitami pečeme 15 minut.

5

Mezitím si v toustovači opečeme toastový chléb. Šneky servírujeme s toastem na lůžku ze salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept