Šneci plnění nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šneci plnění nádivkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49370 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
50 g | Česnek medvědí |
4 plátek | Chléb toastový |
500 g | Kuřecí srdíčka |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na bylinkové máslo | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
250 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Polévkové koření |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Na nádivku | |
50 g | Česnek medvědí |
1 špetka | Muškátový květ |
50 g | Petržel - nať |
1 špetka | Polévkové koření |
2 ks | Rohlíky bílé |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 496,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Chléb toastový, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Česnek, Šalotka, Sůl, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Mrkev kořen, Petržel - nať, Salát hlávkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Česnek medvědí, Petržel - nať, Polévkové koření, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šneci plnění nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí srdíčka očistíme a odblaníme. Vložíme do vody, do které přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Mrkev, petržel a celer oškrábeme a přidáme do vody. Do vody přisypeme i nasekaný medvědí česnek a petrželovou nať. Srdíčka vaříme, dokud nejsou úplně měkká, tedy asi 30 minut. |
2 | V době, kdy se vaří srdíčka, si přichystáme česnekové máslo. Česnek utřeme se změklým máslem. Přidáme špetku soli a jemně nasekanou šalotku. Zasypeme špetkou polévkového koření a opepříme. |
3 | Připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, posypeme polévkovým kořením, muškátovým květem a nasekaným medvědím česnekem. Posolíme a přidáme jemně posekanou petrželovou nať. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme do směsi k rohlíkům, bílky zatím odložíme stranou. Vlijeme bílé víno. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do nádivky. Nakonec k nádivce přidáme ještě smetanu a znovu promícháme. |
4 | Počkáme, až z uvařených kuřecích srdíček okape voda. Připravíme si omyté šnečí ulity a naplníme je. Pokud nemáme ulity, můžeme použít maličké misky na gratinování. Do každé dáme kousek česnekového másla, potom vařené kuřecí srdíčko, opět česnekové máslo a ulitu uzavřeme nádivkou. Pekáč vysypeme solí a klademe na něj ulity tak, aby všechny uzavřené otvory směřovaly nahoru. Máslo z nich tak nevyteče a naopak se dobře zapečou. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Pekáč s ulitami pečeme 15 minut. |
5 | Mezitím si v toustovači opečeme toastový chléb. Šneky servírujeme s toastem na lůžku ze salátu. |