Lehký těstovinový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký těstovinový salát s tuňákem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49375 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
200 g | Tuňák obecný |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,3mg |
Draslík | 278,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Tuňák obecný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký těstovinový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme olej, ocet, hořčici a med. Dochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. |
2 | Do zálivky přidáme tuňáka, olivy, lusky fazolek, nadrobno nakrájenou mrkev a rozpůlená rajčátka. Přidáme hotové těstoviny, pokrájené vejce natvrdo a pořádně zamícháme. Necháme alespoň 30 minut odležet v chladničce a podáváme. |