Kotlety telecí podávané s humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety telecí podávané s humrem
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49380 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Fazole červené |
2 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Telecí kotlety |
50 g | Tymián čerstvý |
Na ragú z artyčoků | |
---|---|
200 g | Artyčoky |
100 g | Humr |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Šalotka |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 306,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr krupice, Fazole červené, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kotlety, Tymián čerstvý, Artyčoky, Humr, Kari koření, Majonéza, Olej rostlinný, Šalotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety telecí podávané s humrem postup přípravy receptu:
1 | Osolíme a opepříme telecí kotlety, přidáme k nim snítku tymiánu. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm prudce opečeme. Přichystáme si pekáč, do něhož vložíme bylinky a vlijeme olej. Z pánve přeložíme maso na pekáč a přilijeme k němu i výpek z pánve. Předehřejeme si troubu na 175°C. Pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 3 hodiny. |
2 | V době pečení masa si nachystáme zeleninu. Oškrábeme mrkve a nastrouháme je na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme olej a vhodíme na ni nudličky mrkve, osolíme, pocukrujeme a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Mrkev restujeme a čekáme, dokud nezačne pouštět karoten. Neměla by ale změknout, měla by zůstat křupavá. Nakonec k ní přihodíme ještě fazolky a zahřejeme je. |
3 | Nachystáme si ragú z artyčoků. |
4 | Na pánev vlijeme olej, přidáme máslo a zahřejeme. Vsypeme nadrobno posekanou šalotku. Na hrubší kousky pokrájíme artyčoky a vložíme na pánev. Zasypeme kari kořením, zarestujeme a vložíme ještě pokrájené humří maso. Mírně restujeme, zasypeme lehce moukou a vložíme 1 lžíci protlaku. Promícháme a zalijeme smetanou. Dochutíme majonézou. |
5 | Brambory si uvaříme doměkka. |
6 | Na polovinu si přeložíme pečící papír a vystřihneme z něho souměrný ovál. Rozklepneme si vejce a žloutek si dáme stranou, použijeme pouze bílek. Na obvodě vystřižený ovál lehce potřeme vaječným bílkem. Na 1/2 oválu naskládáme zeleninu a přepůlené brambory a na ně položíme upečenou jehněčí kotletu. Zalijeme ragú z artyčoků. Papír překlopíme na sebe a okraje potřené bílkem stiskneme dohromady, čímž vytvoříme kapsu. Tu přesuneme na plech. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vložíme do trouby a necháme 7 minut zapéct. Jakmile se papír zbarví do zlatova, vyndáme plech z trouby a kapsu ihned přesuneme na talíř. Roztrhneme ji a pokrm podáváme zdobený bylinkami. |
Poznámka
Můžeme použít i fazole zelené.