Recept

Kynuté houstičky z mouky Mantler

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49383
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
140 ml Mléko polotučné
140 ml Voda pitná
Těsto
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
300 g Mouka bezlepková Mantler
1 kávová lžička Sůl
Na přípravu formiček
5 polévková lžíce Mouka bezlepková
5 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
14% Sacharidy 50 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 158 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kynuté houstičky z mouky Mantler postup přípravy receptu:

1

Troubu nastavíme tak, aby se předehřála na 220°C a formičky na mufiny vymažeme tukem a vysypeme je bezlepkovou moukou. Potom do vzešlého kvásku vmícháme postupně sušené mléko, sůl, máslo a bezlepkovou mouku Mantler. Hotové těsto přemístíme pomocí lžíce po částech do připravených mufinových formiček. Lžíci průběžně namáčíme ve vodě, aby se těsto příliž nelepilo. Těsto ve formičkách necháme dobře vykynout a po vykynutí pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

2

Houstičky servírujeme jako ostatní pečivo vychladlé.

3

Příprava kvásku:

4

Vlažné mléko smícháme s vodou, lžičkou cukru a s lžičkou droždí a po důkladném rozmíchání necháme vykynout na teplém místě.

Poznámka

Tip: Toto těsto můžeme také upéct ve formě na srnčí hřbet a upečenou veku můžeme použít jako klasickou kupovanou veku na přípravu chlebíčků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept