Kynuté houstičky z mouky Mantler - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté houstičky z mouky Mantler
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49383 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
140 ml | Mléko polotučné |
140 ml | Voda pitná |
Těsto | |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
300 g | Mouka bezlepková Mantler |
1 kávová lžička | Sůl |
Na přípravu formiček | |
5 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
5 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 7,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka bezlepková Mantler, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté houstičky z mouky Mantler postup přípravy receptu:
1 | Troubu nastavíme tak, aby se předehřála na 220°C a formičky na mufiny vymažeme tukem a vysypeme je bezlepkovou moukou. Potom do vzešlého kvásku vmícháme postupně sušené mléko, sůl, máslo a bezlepkovou mouku Mantler. Hotové těsto přemístíme pomocí lžíce po částech do připravených mufinových formiček. Lžíci průběžně namáčíme ve vodě, aby se těsto příliž nelepilo. Těsto ve formičkách necháme dobře vykynout a po vykynutí pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |
2 | Houstičky servírujeme jako ostatní pečivo vychladlé. |
3 | Příprava kvásku: |
4 | Vlažné mléko smícháme s vodou, lžičkou cukru a s lžičkou droždí a po důkladném rozmíchání necháme vykynout na teplém místě. |
Poznámka
Tip: Toto těsto můžeme také upéct ve formě na srnčí hřbet a upečenou veku můžeme použít jako klasickou kupovanou veku na přípravu chlebíčků.