Recept

Krk hovězí s květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49384

Ingredience

Na hovězí krk
1 ks Bobkový list
500 g Cibule
1 kg Hovězí krkovice
300 g Kosti hovězí morkové
3 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
500 ml Vývar z hovězích kostí
6 stroužek Česnek
Na přílohu
1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 ks Květák
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

100% Kalorie 1,965 kcal
Kilojoule 8 222kJ
13% Sacharidy 46 g
209% Tuky 156 g
85% Sodík 2 g
167% Bílkoviny 94 g

Krk hovězí s květákem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a vložíme na pánev, kde ji orestujeme. K cibuli a česneku přisypeme papriku a přidáme rajský protlak. Orestujeme a přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a rozmarýn. Počkáme, dokud směs nezačne vřít. Hovězí maso rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Do malého útržku plátna vložíme bobkový list, celý pepř a nové koření. Všechny kusy masa vložíme do vývaru a přidáme tam ještě zavázané plátýnko s kořením. Vaříme, až maso změkne.

2

Lžičkou vybereme z morkových kostí morek.

3

Z hrnce vyndáme měkké maso a plátýnko s kořením. Šťávu svaříme na menší objem. Pak vložíme maso znovu do hrnce a přidáme ještě vydlabaný morek. Vypneme plotnu a necháme maso ještě 5 minut dojít.

4

Na růžičky si rozebereme květák a vložíme do osolené vody. Přidáme lžičku cukru. Uvaříme květák tak, aby byl poloměkký. Necháme růžičky vychladnout a pak obalujeme v hladké mouce, ve vejcích a ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na pánvi. Přebytečný tuk odsajeme ubrousku.

5

Maso s morkem servírujeme s osmaženým květákem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept