Krk hovězí s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krk hovězí s květákem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na hovězí krk | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
1 kg | Hovězí krkovice |
300 g | Kosti hovězí morkové |
3 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Na přílohu | |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 326,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 215,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Cukr krupice, Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí , Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí krkovice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krk hovězí s květákem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a vložíme na pánev, kde ji orestujeme. K cibuli a česneku přisypeme papriku a přidáme rajský protlak. Orestujeme a přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a rozmarýn. Počkáme, dokud směs nezačne vřít. Hovězí maso rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Do malého útržku plátna vložíme bobkový list, celý pepř a nové koření. Všechny kusy masa vložíme do vývaru a přidáme tam ještě zavázané plátýnko s kořením. Vaříme, až maso změkne. |
2 | Lžičkou vybereme z morkových kostí morek. |
3 | Z hrnce vyndáme měkké maso a plátýnko s kořením. Šťávu svaříme na menší objem. Pak vložíme maso znovu do hrnce a přidáme ještě vydlabaný morek. Vypneme plotnu a necháme maso ještě 5 minut dojít. |
4 | Na růžičky si rozebereme květák a vložíme do osolené vody. Přidáme lžičku cukru. Uvaříme květák tak, aby byl poloměkký. Necháme růžičky vychladnout a pak obalujeme v hladké mouce, ve vejcích a ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na pánvi. Přebytečný tuk odsajeme ubrousku. |
5 | Maso s morkem servírujeme s osmaženým květákem. |