Recept

Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 49388
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Koření grilovací
1 polévková lžíce Olej olivový
800 g Pstruh
50 g Rozmarýn čerstvý
4 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
Na koprovou omáčku
100 g Kopr čerstvý
1 špetka Sůl
250 g Zakysaná smetana
Na zeleninový talíř
1 polévková lžíce Balsamico ocet
0,5 ks Citrony
50 g Estragon
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 352kJ
7% Sacharidy 25 g
42% Tuky 31 g
27% Sodík 538 mg
88% Bílkoviny 50 g

Pstruh servírovaný se studenou koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pstruhy omyjeme a opatrně osušíme. Rozřízneme je podél páteře, osolíme a vložíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Dovnitř do břicha rybu nasypeme grilovací koření. Grilovací tácek z alobalu potřeme lehce olivovým olejem. Rybu grilujeme 5 minut z každé strany.

2

Během grilování ryb si nachystáme omáčku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu a do ní přidáme nadrobno nasekaný kopr. Mírně osolíme.

3

Poté si nachystáme zeleninový salát. Omyté papriky zbavíme středu se semínky a bílého žebroví a pokrájíme je na tenké proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý salát roztrháme na jednotlivé listy. Zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, estragon, šťávu z citronu a všechno promícháme dohromady. Servírujeme společně s grilovanou rybou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept