Česnekové, křenové a cibulové dalamánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové, křenové a cibulové dalamánky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49390 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
300 ml | Voda pitná |
Těsto | |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Křenová pasta - Krenex |
1 polévková lžíce | Mák - semena |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko odtučněné sušené |
400 g | Mouka chlebová |
1 kávová lžička | Olej olivový |
Na plech | |
5 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 179,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Česnek, Cibule, Mák - semena, Mouka chlebová, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Máslo čerstvé, Mléko odtučněné sušené, Olej olivový, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové, křenové a cibulové dalamánky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 230°C a plech na pečení vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou. |
2 | Připravíme si kvásek - ve vodě rozmícháme droždí a cukr a směs necháme vzejít na teplém místě. |
3 | Cibuli, nasekanou nadrobno, orestujeme na lžíci másla dozlatova. Česnek oloupeme a utřeme. Do připraveného, vzkypělého kvásku přimícháme křenovou pastu, utřený česnek, orestovanou cibuli i s výpečkem a bezlepkovou mouku, máslo a olivový olej a sušené mléko. Směs vyšleháme - nejlépe šlehačem do hladkého těsta. Z těsta vytvarujeme bochánky, které urovnáme na připravený plech a nakonec bochánky posypeme mákem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. |
4 | Upečené bochánky podáváme jako běžné pečivo, vychladlé. |
Poznámka
Bochánky nám půjdou tvarovat lépe, pokud budeme mít ruce potřené olejem.