Recept

Česnekové, křenové a cibulové dalamánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49390

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí sušené
300 ml Voda pitná
Těsto
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
1 polévková lžíce Mléko odtučněné sušené
400 g Mouka chlebová
1 polévková lžíce Mák - semena
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
4 stroužek Česnek
Na plech
5 polévková lžíce Mouka bezlepková
5 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
19% Sacharidy 68 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 8 mg
22% Bílkoviny 13 g

Česnekové, křenové a cibulové dalamánky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 230°C a plech na pečení vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou.

2

Připravíme si kvásek - ve vodě rozmícháme droždí a cukr a směs necháme vzejít na teplém místě.

3

Cibuli, nasekanou nadrobno, orestujeme na lžíci másla dozlatova. Česnek oloupeme a utřeme. Do připraveného, vzkypělého kvásku přimícháme křenovou pastu, utřený česnek, orestovanou cibuli i s výpečkem a bezlepkovou mouku, máslo a olivový olej a sušené mléko. Směs vyšleháme - nejlépe šlehačem do hladkého těsta. Z těsta vytvarujeme bochánky, které urovnáme na připravený plech a nakonec bochánky posypeme mákem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

4

Upečené bochánky podáváme jako běžné pečivo, vychladlé.

Poznámka

Bochánky nám půjdou tvarovat lépe, pokud budeme mít ruce potřené olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept