Recept

Pečené brambory s kuřecími nudličkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49393
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3500 g Brambory
300 g Cibule
4 g Kari koření
3000 g Kukuřice
750 g Kuřecí prsa
200 g Máslo čerstvé
200 g Olej olivový
5 polévková lžíce Petržel - nať
1400 g Rajčata
5 kávová lžička Sůl
500 g Žampiony čerstvé
Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911]
80 g Česnek
4 g Chilli koření mleté
16 g Sůl
1000 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 437kJ
19% Sacharidy 69 g
37% Tuky 28 g
20% Sodík 409 mg
32% Bílkoviny 18 g

Pečené brambory s kuřecími nudličkami postup přípravy receptu:

1

Rajčata pokrájíme na kostičky, žampiony na plátky, nahrubo nasekáme oloupanou cibuli a nadrobno petrželovou nať.

2

Brambory dobře opereme, osušíme překrojíme na půlky, osolíme a dáme je péct do trouby předehřáté na 150°C. Pečeme je podle velikosti 30-40 minut.

3

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, v míse je osolíme, promícháme s olivovým olejem a kari kořením a na horké pánvi je prudce orestujeme. Potom přidáme rajčata, žampiony a cibuli, směs orestujeme dozlatova a přidáme do ní změklé máslo. Konzervovaná zrna kukuřice ohřejeme v nálevu z konzervy asi na 80°C, scedíme a dobře smícháme s kuřecí zeleninovou směsí.

4

Upečené brambory rozpůlíme, rozdělíme na talíře a překryjeme je kukuřičnou směsí s kuřecím masem.

5

Servírujeme přelité zakysanou smetanou s česnekem a posypané sekanou petrželovou natí.

6

Zakysaná česneková smetana: Oloupaný česnek dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 180°C.

7

Česnek necháme trochu vychladnout a pak ho nožem na drobné kousky rozsekáme. Nesmíme mixovat, vznikla by pasta.

8

Připravený česnek dobře promícháme se zakysanou smetanou, chilli kořením a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept