Frgále s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frgále s borůvkami
Frgále s borůvkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49394 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Borůvky |
35 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
5 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
15 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 101,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 244,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frgále s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na drobenku smícháme v míse polohrubou mouku, vanilkový cukr a máslo. |
3 | Mléko smícháme s droždím, žloutky a olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku s cukrem a špetkou soli, přimícháme mléko s přísadami a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. |
4 | V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmažíme strouhanku. |
5 | Z vykynutého těsta vytvoříme koláč, vložíme ho do vymazané formy a u těsta vytvarujeme vyšší okraje. Koláč posypeme osmaženou strouhankou a skořicí, rozprostřeme borůvky a posypeme je drobenkou. |
6 | Koláče pečeme v středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut, až okraje zezlátnou. |